Filli Marshall Dyo Polisan En iyi Boya Çeşitleri Su Bazlı Silinebilir Boyalar

DYO NANO
Ülkemiz, nanoteknoloji alanında birçok gelişmiş dünya ülkelerine göre çok iyi duruma geldi. Nanoteknoloji özellikle kimya ve tekstil alanlarında çok yaygın kullanılmaya başlandı. Boya alanında ise nanoteknolojiyi ilk defa Dyo kullanmaya başladı. Halen nano boyalar kalite arayanlar için bulunmaz bir ürün olma niteliği taşıyor.

Dyo nano teknolojik boyalar 2 gruba ayrılıyor. Bunlar iç cephe nano boyalar ve dış cephe nano boyalar. Şimdi bunları biraz daha ayrıntılı açıklamaya çalışalım.
1. İç cephe nano boyalar: Nanoipekmat ve nanomat olarak adlandırılıyorlar. İkisi arasındaki tek fark parlaklık düzeyidir. Yani Nanoipekmat nanomata göre göre daha parlaktır. Nanomat ise tam mat bir boyadır. Her ikiside silinebilme özelliklerine sahiptir. Gün ışığı ile yada lambanın ışığı sayesinde kendi kendini temizleme özelliğine sahiptir. Bu çok şaşırtıcıdır ama gerçekten temizliyor. Bunu kendi evimde denedim ve gördüm.
2. Dış cephe nano boyalar: Nanotex dış cephe olarak adlandırılıyor. Güneş ışığı ile kendini temizleme özelliğine sahiptir. Çok uzun süre rengi solmadan duvarda kalabiliyor. Diğer muadillerine göre pahalı olmasına rağmen verdiğiniz paraya helal olsun diyorsunuz.

POLİSAN ELEGANS .

Su bazlı, silikon katkılı, maksimum silinebilir özelliğe sahip, antibakteriyel, küf ve mantar önleyici, esnek yapıda, extra örtücülüğe sahip yarımat iç cephe boyasıdır.

Gerçek silinme özelliğine sahip, antibakteriyel, mantar ve küf önleyici, ekstra örtücülük veren, sararmayan, toz ve kir tutmayan, kokusuz ve esnek yapıda, ipeksi mat dokuda bir iç cephe boyasıdır. Bünyesindeki silikon ve özel reçinesinin su itme geçirgenliği arttırıcı özelliği boyanın silinebilirliği artırdığı gibi özellikle rutubetli ortamlarda kabarmasını ve dökülmesini önler.



Polisan elegans  Boyanın elastik özelliği kılcal çatlaklı yüzeylere macun kullanmadan sürülebilmesini sağlamaktadır. Uygulandığı yüzeyde mantar ve küf oluşumunu önelyen yapıdadır. Düşük VOC özelliğinden dolayı çevre dostudur.

FİLLİ ALPİNA SİLAN 

u bazlı, silikon katkılı, ipeksi mat görünümlü, emülsiyon esaslı, yüksek silinme direncine sahip, dekoratif son kat iç cephe boyasıdır.


ÖZELLİKLER


AlpinaSilan, silikon teknolojisi ile güçlendirilerek geliştirilen, yüksek dayanım gücü ve kendisine özel ipek mat dokusu sayesinde maksimum silinme özelliğine sahip optimum bir boyadır. İpeksi mat dokusu ile ışığı yansıtarak ortamda ferahlık hissi uyandırır. Örtücülüğü yüksektir. Uygulandığı yüzeyle bütünleşir. Yapı malzeme standartlarına uygun uygulama yapıldığında çatlama, kabarma ve dökülme yapmaz. Uygulama esnasında yayılma gücü sayesinde isçilik tasarrufu sağlar. Su bazlı olması nedeni ile rahatsız edici bir kokusu yoktur ve çevre dostudur.


UYGULAMA ALANLARI


Uygulama yapılacak yüzeyler her türlü kalıp yağı, kir, toz, gevsek tabakalardan temizlendikten sonra gerekli yüzey düzeltmeleri sonrasında uygun astar ve boya ile işlem tamamlanmalıdır. Uygulanacak yüzeyler,tozuma karakterli ve/veya çok emici ise (alçı, kireç, badana, özelliğini yitirmiş, düşük kaliteli emici plastik boyalı yüzeyler, gazbeton …) seffaf karakterli astarlarımız (Alpina Seffaf Astar, Alpina 1/7 Konsantre Astar, Filli Boya Saten alçı Astarı) ile tarama/perdahlama yapılmadan (rulo yüzeyde bir yönde, bir tur attırılarak) uygulanmalıdır.


Dikkat:


Şeffaf karakterli astarlarımızı (Alpina Seffaf Astar, Alpina 1/7 Konsantre Astar, Filli Boya Saten alçı Astarı) yukarıda belirtilen yüzeyler dışında yapılan uygulamalarda ve/veya perdahlama yapılan durumlarda camımsı bir film oluşturmaması sağlanmalıdır. Film tabakası oluşturulmu yüzeylerdeki parlaklık mekanik yollarla temizlenmelidir. (zımpara, raspalama… gibi) Aksi taktirde soyulma, çatlama, kabarma rulo izi ve örtücülük problemleri yaşanabilir. ç cephelerde yeni sıvalı, beton, brüt beton, betopan, mdf, eski boyalı (su bazlı), macunlu yüzeyler ve sentetik boyalı yüzeylerden su bazlı yüzeylere geçiş için zımpara sonrasında pigmentli astarlarımız (Alpina Astar, Alpina Macun Astarı) kullanılmalıdır. Belirlenen mikron kalınlığında fırça, rulo ile iki kat, airless (püskürtme) ile tek kat uygulama yapılması önerilir. Uygulama esnasında yüzey sıcaklığının +5°C ile +30°C arasında olmasına dikkat edilmelidir. Astar, boya uygulama ve kuruma süreleri içerisinde yüzey dondan korunmalıdır. Uygulama sonrasında kullanılan gereçler su ile temizlenmelidir. Kireç ve gevsek tabakalar üzerine direkt boya uygulaması yapılmamalıdır.


Havasız (Airless) Püskürtmede:


Basınç :200 bar


Meme Açısı :50 °C


Meme Ölçüsü (inch) : 0.035”


İnceltme : % 5


İNCELTME


Temiz su ile % 10 inceltilerek iki kat uygulama tavsiye edilir.


KURUMA SÜRESİ( 20 ºC, % 65 HR’de)


İlk kuruma : 30 dakika


İkinci kat uygulama : 4 – 6 saat


Son kuruma : 24 saat


SARFİYAT


Yüzey düzgünlüğüne ve emiciliğine bağlı olarak tek katta 55-80 ml/m² ’dir. 1 Litre ile tek katta 13-18 m² arası


yer boyanabilir. Kesin sarfiyat için kontrollü numune çalışması yapılmalıdır.


MUHAFAZA


Açılmamış ambalajında serin yerde, dondan ve direkt güneş ışığından korunarak 2 yıl saklanabilir.



AMBALAJ


15 Lt, 7,5 Lt, 2,5 Lt, 0,75 Lt


GÜVENLİK UYARILARI


S 2 : Çocuklardan uzak tutunuz.


S 13 : Yiyecek ve içeceklerden uzak tutunuz.


S 24/25 : Göz ve deriye temastan kaçınınız.


S 46 : Yutma halinde derhal doktora başvurunuz.



TS 5808 e uygundur

MARSHAL ÖZEL MAT 






Marshall Su bazlı, Silikonlu , özel mat, silinebilir, rahatsız edici kokusu olmayan, leke tutmayan, zamanla renk değişimi yapmayan, sararmayan, mükemmel kapama ve iyi yapışma özelliğine sahip olan, uygulaması kolay yüksek kaliteli iç mekan duvar boyasıdır. Mükemmel silinebilme ve leke tutmama özellikleri sayesinde üst düzey kaliteye sahiptir.



Diğer özellikler


RAHAT UYGULAMA


YÜZEY HATALARINI GIZLER


YÜKSEK RENK DAYANIMI


YÜKSEK ÖRTÜCÜLÜK


UZUN ÖMÜRLÜ


DÜSÜK KOKU


HIZLI KURUYAN


LEKE DAYANIMLI


ULTRA YAPISMA


ESSIZ KREMSI DOKU


SILINEBILIR


SU BAZLI


MAKINEDE RENLENDIRILEBILEN BEYAZ





Kat sayısı:2

Kullanım detayları


Yüzeyleri hazırlama:


İç mekan kullanım içindir. Parlaklık ve görünüm özelliklerinin sağlanabilmesi için pürüzsüz ve düzgün alt yüzeylere uygulanması önerilmektedir.

Boyama:


Alt yüzey işlemleri tamamlanmış (macun ve astar uygulanmış) temiz, kuru ve düzgün yüzeylere uygulanmalıdır. İnceltme oranına göre inceltilip, karıştırılarak homojen hale getirilmelidir. Silikonlu Özel Mat min. 2 kat halinde rulo ile uygulanır. Uygulamada rulo hareketlerinin tek yöne doğru olmasına dikkat edilmelidir. Uygulama katları arasında yaz ve kış farkına göre 2-4 saat beklenmelidir. Kestirmelerde bindirme yapılmamasına özen gösterilmelidir. .



ıı